Dublin repülőtérAutóbérlés Dublin repülőtér

A dublini repülőtér – írül: Aerfort Bhaile Átha Cliath – (IATA: DUB) Írország fővárosát, Dublint kiszolgáló nemzetközi repülőtér. A repülőtér Collinstownban található, 7 km-re északra Dublintól és 3 km-re délre Swords városától.

Dublin az angolszász országok egyik legkedveltebb városa és úti célja. Remek földrajzi fekvése miatt nem csupán a városban, hanem a városon túl is rengeteg lehetőség rejlik. Ugyanis Dublin a keleti parton, a Liffey folyó torkolatánál, egy öbölben található, Leinster tartományon belül. Délen a Dublin-hegység határolja, amely a Wicklow-hegység egy része.

A város számos látnivalóval és emlékművel rendelkezik, amelyek több száz éves múltra tekintenek vissza. Az egyik legrégebbi a híres dublini kastély, mely a belvárosban található. Ugyanakkor az egyik legújabb műemléke pedig a dublini torony, hivatalosan a „Fény emlékműve”, ami 121 méter magas rozsdamentes acélból készült torony, amely az O’Connell utcában található.

Szintén a belvárosban csodálhatjuk meg a Trinity College Ókönyvtárát, ahol a Kells könyve találhatóak, melyek ír szerzetesek által illusztrált kéziratokat jelent i. sz. 800 körül. Ez a könyvtár a város egyik leglátogatottabb helyszíne. Másik ismert a Ha’penny híd, egy vasból készült gyalogoshíd a Liffey folyón, Dublin egyik legtöbbet fényképezett látnivalója, valamint legikonikusabb látnivalójaként tartják számon.

További látnivalók és műemlékek közé tartozik a Christ Church katedrális és a Szent Patrik székesegyház, a Mansion House, a Molly Malone-szobor, a Leinster House körüli épületegyüttes, beleértve az Ír Nemzeti Múzeum és az Ír Nemzeti Könyvtár egy részét.

A város körül számos zöldterület és park található. Az ismertebb és népszerűbb parkok közé tartozik a Phoenix Park, a Herbert Park, a St. Stephen’s Green, a Saint Anne’s Park és a Bull Island.

Számos vásárlási és szórakozási lehetőséget is tartogat Dublin. Így érdemes a leghíresebb ír pubba beülni, a Liffey folyótól délre fekvő Temple Bar-t meglátogatni, valamint számos más hangulatos ír kocsmát.

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Foglaljon autót most a Discover Cars segítségével, Dublin repülőtér autóbérlés egyszerűen.

További átvételi helyszínek: autóbérlés Glasgow repülőtér, autóbérlés Cardiff repülőtér

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Válasszon az autókölcsönzők exkluzív ajánlatai közül.