Triglav Nemzeti Park

Triglav Nemzeti Park

A Bled közelében található Triglav Nemzeti Park Szlovénia egyetlen nemzeti parkja. Modern formájában 1981-ben hozták létre, és az ország északnyugati részén, illetve az alpesi hegység délkeleti részén található. A Triglav-hegy, a Július-Alpok legmagasabb csúcsa, a nemzeti park megközelítőleg a közepén áll. Völgyek, valamint két nagy folyórendszer működik, a Júlia-Alpokban található forrásokkal: a Soča és a Száva, amelyek az Adriai-tengerig, illetve a Fekete-tengerig áramlanak.

A parkban több mint ötvenkilenc etnobotanikai értékű faj található, ebből a 37 fajból (amelyek 62%-kal járulnak hozzá) a Szlovén Köztársaság Hivatalos Közlönyének megfelelően négy fő gyógynövény-kategória tartozik.

A Triglav Nemzeti Park vize két vízválasztóból áll: a Száva folyó és a Soča folyó vízválasztójából. A parkban számos vízesés található, amelyek többsége a Soča folyó és mellékfolyó völgyeiben található. A legmagasabb vízesés a Boka-vízesés, ami 106 méterről hull alá. A Tolminka folyónál található Tolmin-szoros.

A park tavai mind jég eredetűek. Közülük a legnagyobb a Bohinji-tó, valamint a Triglav-tavak és a Krn-tó, és a festői Kriška tavak.

Autóbérlés Ljubljana repülőtér

A Discover Cars több, mint 150 országban segít Önnek megtalálni a megfelelő autót a legkedvezőbb árakon. A 24 órás ügyfélszolgálat a hét minden napján 12 nyelven elérhető chaten, telefonon vagy e-mailben. Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon most autót előre, Szlovénia, Ljubljana autóbérlés egyszerűen.

TIPP: Kerülje el a várakozást és a sorban állást, foglaljon előre a reptéren!

Keresés, összehasonlítás és akár 70%-os megtakarítás! ✓ Nincsenek rejtett költségek ✓ Nincs foglalási díj ✓ Ingyenes lemondás. Hatalmas választék, több mint 500 megbízható autókölcsönző kínálatából.